Volontär för Vilda Djur – Umdoni Wildlife Project

Umdoni Wildlife Project är baserat i den vackra South Coast-området i KwaZulu-Natal, Sydafrika. Projektet drivs i samarbete med Wildlife Parks Africa, en ideell organisation för att rädda vilda djur i Afrika. Vi arbetar för att rädda några av de djurreservat och den sista återstående naturliga kustskogen i södra kustområdet.

Djurskyddsprojekt som dessa är avgörande för att skydda det lokala vilda djurlivet. Vid Umdoni Wildlife Project fokuserar vi på att rädda den lilla killen. Djurlivet som inte får medieuppmärksamhet och vanligtvis ignoreras av internationella välgörenhetsorganisationer men är avgörande för att ha en hälsosam biologisk mångfald i Afrika.

Många djurparker och reserver i Afrika är underfinansierade och resursfria, utan sådana projekt och stöd från volontärer, kommer dessa vilda områden inte att finnas i framtiden. Genom volontärarbete har du en direkt inverkan och sparar vårt vilda… Appply Now

Utbudet av vilda djur vi övervaka inkluderar zebra, blå gnagare, eland, giraffer, Nyala, leopard, bushbuck, blesbok, oribi, reedbuck, blå och grå duiker, Natal Red duiker, blackbacked jackal, samango apor, vervet apor, rock hyrax, trädhyrax, karakal, slank mongoose, vit tailed mongoose, egyptisk mongoose, banded mongoose och porcupine.

All reptil och amfibiskt liv. Det rikliga fågelivet (över 300 bekräftade arter) innehåller ett antal spektakulära raptorer som den kronade (Afrikas mest kraftfulla) och Martial Eagle (Afrika största) som bo i reserverna. Vi övervakar även göspopulationer i området Oribi Gorge. Det finns också en intressant variation av ursprungsflora som vi övervakar för reserverna.

Volontärverksamhet

Umdoni Wildlife Project erbjuder en verkligt autentisk lärande för människor som vill göra skillnad i djurlivet och uppleva livsmiljö och kultur på första hand. Volontärer hjälper oss att övervaka mellan 4 och 7 parker, som varierar i storlek. Som en del av denna holistiska afrikanska upplevelse kommer volontärer att:

a) Dagliga lektioner om bevarande och bevarande av vilda djur i Afrika.
b) Lär dig om Afrikas vilda djur och hur man identifierar dem.
C) Lär dig grunderna för spårning av vilt och andra buskfärdigheter.
c) Dagliga promenader på vandrings- och bushleder. Reparera om det behövs.
d) Övervaka djurlivets rörelse i reserven.
e) Inrättandet av kamerafångar på varierar spelbanor på reserverna.
f) Hjälp med bearbetningen av kamerafångfotografering.
g) Identifiera och övervaka målta arter med i parkerna.
h) Övervaka dessa djurs antal, hälsa och rörelse.
i) Samla och analysera data med målet att bibehålla balansen och allmän hälsa i parkens ekosystem.
j) Bidra till anti-poaching för att skydda hotade arter.
k) Hjälp med bevarandearbete i parken, som inkluderar saker som erosionskontroll, vägunderhåll, busspolning, borttagning av främmande växter, reparation och borttagning av staket, spelinspelning (när parkeringschef begär det)

Volontär Äventyr

Volontärer kommer också att ha möjlighet att spendera tid ut ur parkerna och delta i andra äventyrsaktiviteter. Dessa typer av aktiviteter inkluderar:

1) Forsränning
2) Shark-burdykning
3) Surf lektioner
4) Spelstationer
5) Abseiling
6) Svänghoppning
7) Kulturtur och se bushmanmålningar

* Observera att aktiviteter som är tillgängliga för volontärer kan bero på årstiden.

Fältvillkor för volontärer

Blue Bay Lodge är den främsta basen för projektet och känns som att bo i ett stort trädhus. Denna vackra egendom ligger i den vackra skogskusten vid Freeland Park. Bara en 10 minuters promenad från några av de bästa stränderna på South Coast. Det finns vanligtvis gott om vilda djur som besöker trädgårdarna, från Vervet apor, Lila crested louries och Banded mongoose. Det finns tillräckligt med plats för 6 volontärer åt gången. Det finns också en swimmingpool. Boendet är mycket bekvämt och säkert, bara några minuter från sjukhus och affärer. Det är en bra plats att komma och koppla av efter en lång dag ute i busken men ändå tillräckligt nära för att komma till alla aktiviteter som Sydkusten har att erbjuda.

Måltider

Vi erbjuder måltider 3 gånger om dagen. Måltiderna är vanligtvis sydafrikanska och det finns en hel del braais att se fram emot två. Om du har en särskild diet är vi gärna tillmötesgående för dig. Vi kan enkelt laga vegetarisk mat, men vi kan inte rymma veganer vid denna tid på grund av den extra kostnaden för att tillhandahålla sådana måltider.

Åldersbegränsningar

Umdoni Wildlife Project accepterar volontärer på 18+ år. Frivilliga under 18 år anses endast om de åtföljs av en förälder / vårdnadshavare. Det finns ingen maximal åldersgräns, men en rimlig fitnessnivå är nödvändig. Familjer är välkomna!

Kostar

Volontärbidrag

1 Week : US$1500
2 Weeks : US$2500

Volontärbidrag omfattar måltider, boende, de flesta aktiviteter och projektdonation. Flyg, resor / sjukförsäkring, internet / telefon tjänster ingår inte. De enda extra utgifterna krävs för personliga inköp, sociala utflykter från Umdoni och före / efter projektresor.

Datum

Projektet drivs året runt. Observera att vi endast kan acceptera 6 volontärer åt gången. Ju tidigare du tillämpar desto bättre är dina chanser att säkra din placering!

Apply Now